HVEM ER VI

Ud over flere løst tilknyttede Pant-for-Pant-chauffører, som alle er tidligere hjemløse, består vores team indtil videre af:

Henrik Pedersen – Pant-for-Pant Projektleder

Henrik tager sig af den daglige kontakt til kunder, Pant-for-Pants samarbejdspartnere, koordinerer afhentningerne, opsøgende salgsarbejde, digital markedsføring og generel udvikling af projektet. 

Henrik er tidligere hjemløs og misbruger. For ca. ti år siden blev Henrik hjemløs efter en stor nedtur, hvor han blandt andet mistede sit arbejde som pædagogmedhjælper efter nogle voldsomme oplevelser med vold og trusler på arbejdspladsen. Efter fire år som hjemløs og et omflakkende liv på sofaer hist og her begyndte Henrik at sælge Hus Forbi-aviser. Et arbejde, der gav Henrik så meget indhold i livet, at han også kastede sig ind i arbejdet i Hus Forbis bestyrelse. Henrik valgte i sommeren 2019 at takke af i Hus Forbis bestyrelse, efter en periode på tre år som frivillig bestyrelsesformand, for at prøve kræfter med et ordinært lønnet job. 

Dette spring blev for Henrik, som for mange andre, en kæmpe udfordring. Stressbelastningen ved at skulle bevise sit værd i et lønnet job førte til, at Henriks angst blussede op igen, og at han blev ramt af andre fysiske symptomer som f.eks. tinnitus. Henrik er dog ikke typen, der lader ting ligge, og da muligheden for at tage udfordringen op med Pant-for-Pant opstod, trodsede Henrik endnu engang sin frygt for ikke at lykkes og slog til. 

“Jobbet i Pant-for-Pant er fantastisk. Dels får jeg muligheden for at gøre noget for den sag, jeg brænder allermest for, nemlig hjemløse og socialt udsatte, der har haft mange af de samme erfaringer, som jeg selv har haft, og dels kan jeg lære utroligt meget nyt i de opgaver, jeg har fået. Jeg føler, at jeg er noget værd og rent faktisk kan bruges til noget..!” 

 

Henrik kan kontaktes på mail: henrik@pantforpant.dk eller mobil: 31 32 00 55.    

Simon Nielsen – Bestyrelsesformand i Hus Forbi og Strategisk Partner i Pant-for-Pant

Simon deltager i markedsføringen af Pant-for-Pant og kommer gerne ud til jeres virksomhed for at fortæller om både sit eget liv og hvorfor Pant-for-Pant kan gøre en forskel.  

Simon er hjemløs og bor på gaden. Han er fra Jylland og har tidligere arbejdet som erhvervsfisker. En dag for ti år siden blev Simon ramt af en bil i høj fart og kommer så alvorligt til skade, at han aldrig siden er vendt tilbage til sit erhverv. Efter ulykken kæmper Simon i et par år med at komme tilbage, men får ikke den fornødne hjælp og anerkendelse. Han opgiver til sidst systemet og siden har han levet på gaden i bl.a. København. 

Simon er så småt begyndt at tro på sin fremtid, men bliver stærkt udfordret når det bedste, jobcentret kan tilbyde ham, er et ressourceforløb på fem år. 

Jeg magter sgu næsten ikke at se mig selv i systemet i fem år mere, hvor jeg blot skal gå fra praktik til praktik. Jeg har brug for, der sker noget snart. Heldigvis har jeg Hus Forbi og Pant-for-Pant, hvor jeg ved at min indsats gør en forskel. Det holder mig oppe når jeg bliver ramt af håbløsheden og får lyst til at opgive det hele.” 
 

Simon kan kontaktes på mail: formand@husforbi.dk eller mobil: 53 73 04 99.   

Bo Carlsen – Pant-for-Pants chauffør

Bo har i en årerække været frivillig i Hus Forbi og kørt aviser rundt i hele landet, samt haft stor andel i  istandsættelsen af Hus Forbis lokaler i Valby over flere omgange. 

Bo har hele sit liv kæmpet for at få et stabilt liv. Hans opvækst har ikke været den nemmeste, og blandt andet derfor har Bo tidligere kæmpet hårdt med både misbrug og depression. 

Bo har været hjemløs mange gange i sit liv, og i flere år boet i en gammel bil eller sovet på gaden. Bo har haft mange forskellige jobs, men de har sjældent varet ret længe. Som følge heraf har Bo i nu over ti år været fast besøgende i Jobcentret, og kan tælle over 20 virksomhedspraktikker og arbejdsprøvninger i sit forsøg på at finde fodfæste. Bo drømmer nu om at få tilkendt et flexjob og en fremtid i Pant-for-Pant, hvor han indtil videre er tilknyttet på det sociale frikort.

“Jeg er så fucking træt af det her system. Jeg vil bare gerne have lov til at bidrage med det, jeg kan. I Pant-for-Pant ved jeg, at jeg ikke bliver smidt ud med badevandet, hvis en lille ting går galt, hvis jeg f.eks. har en dårlig dag. Her ved jeg med sikkerhed at det, jeg gør, har værdi, og at nogen har brug for mig.‘”

Roy Bruhn-Petersen – Pant-for-Pant Projektleder

Sammen med Henrik står Roy for den daglige ledelse, udvikling og salg af projektet i samarbejde med det øvrige team og Rasmus Wexøe Kristensen, der er daglig leder af Hus Forbi. 

Roy har efter en lang karriere i mediebranchen, senest 15 år som direktør for Politiken og tidligere på Børsen og i Bonnier, valgt at bruge sit faglige virke på at arbejde med udsatte medborgere; noget som han brænder for og som ligger tæt på hans hjerte, hvor han kan bruge sine kompetencer og være med til at gøre en forskel. Derfor arbejder Roy nu for Hus Forbi, hvor han bl.a. står for etableringen af Pant-for-Pant og andre ad-hoc opgaver – ved siden af sit frivillige arbejde for Livslinien. Roy honoreres af sponsorindtægter genereret af Hus Forbi og ikke af indtægter fra den flaskepant, der doneres til projektet. Flaskepanten går ubeskåret til de udsatte.

 

‘At udsatte medborgere her får adgang til et arbejdsmarked, de i praksis ikke har adgang til, er helt unikt. Og vel og mærke på en meningsfuld og værdig måde. Og med et reelt og konkret arbejde. At projektet så også er både enkelt, gør en stor og vedvarende forskel for den udsatte, og nemt at støtte, gør det kun endnu mere rigtigt. Jeg er stolt af at være en del af Pant-for-Pant-teamet, og jeg glæder mig til, at vi bliver mange mange flere. Min ambition er, at vi har ansat 15 socialt udsatte efter et års tid.”


Roy kan kontaktes på mail: roy@pantforpant.dk eller mobil: 28 43 30 00.